Keuzeprogramma's Ashram Nieuwkoop

SportLife

Je maakt kennis met heel veel sporten. Bijvoorbeeld American football, tennis, schaatsen en nog veel meer. Je leert spelinzicht en speltechniek en je werkt aan je conditie. Is sporten je passie? Dan kies je op vmbo BB of KB over twee jaar voor Sport, Dienstverlening en Veiligheid (SDV). Op vmbo TL of havo kun je kiezen voor sport als examenvak. Daarna kun je goed voorbereid starten met de opleiding Sport en Bewegen in het mbo of hbo.

De Theaterfabriek

Zingen, acteren, bewegen... In de Theaterfabriek krijg je alles wat te maken heeft met het theater. Het Jeugdtheaterhuis Gouda zorgt voor het uitdagende programma. En natuurlijk treed je op voor een breed publiek! Drama kun je op vmbo en havo kiezen als examenvak. Op vmbo BB en KB kun je ook het vak drama kiezen in klas 3 en 4.

Techniek

Bij techniek ga je aan de slag met speciale projecten. Je leert werktekeningen maken van knikkerbaan tot boot en je gaat je werktekening met je groep zelf uitvoeren.

Beauty & Wellness

In onze eigen schoonheidssalon, nagelstudio en kapsalon leer je alle kneepjes van de uiterlijke verzorging. Bij Wellness gaat het over een gezonde geest in een gezond lichaam. Je ontdekt hoe yoga, fitness, massage, ademhalingstechnieken, goede voeding en humor belangrijk zijn om 'lekker in je vel' te zitten. Ook in spannende periodes.
Is dit helemaal iets voor jou? Op vmbo BB en KB kun je na twee jaar kiezen voor Zorg & Welzijnbreed.