Nieuws


Ashram College krijgt groen licht van Inspectie

8 juni 2017

Naar aanleiding van een onderzoek naar kwaliteitsverbetering heeft de Inspectie het Ashram College Alphen weer het basisarrangement toegekend.

Dinsdag 6 juni heeft de Onderwijsinspectie een bezoek gebracht aan het Ashram College voor een onderzoek naar kwaliteitsverbetering.

De inspectie heeft  met leerlingen, leraren en schoolleiding gesproken en een aantal lessen bezocht. En hun eindoordeel is positief. Nadat onze drie afdelingen een jaar “zwak” zijn geweest, is er nu weer het zogenaamde basisarrangement toegekend, het hoogst haalbare. De inspectie loofde de veerkracht en de creativiteit van het schoolteam en de positieve grondhouding en was tevreden over de kwaliteit van de bezochte lessen.
Gelijktijdig heeft de onderwijsinspectie ook onze verzuimregistratie beoordeeld. Ook op dit punt was men positief en zijn de inspanningen van school hoog gewaardeerd.

Het Ashram College krijgt loon naar werken: alle seinen staan weer op groen en we gaan op naar de toekomst, naar grensverleggend onderwijs!

« ga terug