Keuzeprogramma's

Waar ben jij goed in? Wat vind je superleuk om te doen en waar zou je nog beter in willen worden? In leerjaar 1 en 2 mag je zelf een programma kiezen dat je leuk lijkt. Samen met leerlingen van alle opleidingen besteed je vier uur per week aan bijzondere lessen en activiteiten.

SportLife

Maak kennis met zestien sporten in de brugklas: speerwerpen, lacrosse, flag football, softbal, turnen, basketbal, judo, B&M, Hockey, korfbal,
voetbal, tennis, squash, ringzwaaien, floorball en badminton. In het tweede leerjaar van SportLife komen er nog eens acht sporten bij, waaronder rugby en boksen. Je ontwikkelt spelinzicht en allerlei speltechnieken. Ook leer je bij SportLife wat een gezonde leefstijl is.

ArtClass

Theater, dans, film, muziek en zang, alles komt voorbij. Om ervaring en inspiratie op te doen bezoek je theaters, tentoonstellingen en concerten. Je werkt aan eigen producties en bouwt bijvoorbeeld ook decors. Bovendien sluit het jaar af met een fantastisch optreden!

De Jonge Onderzoeker

Waarom rijst deeg? Waarom is de ruimte zwart? Waarom worden alle kleuren samen wit? De
Jonge Onderzoeker bekijkt de wereld om zich met een vragende blik en zoekt verklaringen voor allerlei verschijnselen.

Mondo

Een prima keuze voor als je meer van de wereld van vandaag wilt weten en van aanpakken houdt. Je begint bijvoorbeeld een eigen bedrijfje,
maakt een technisch ontwerp voor een niet-open-te-breken fietsslot of een te gekke krant voor leerlingen van groep 8.