Havo

#Ontdekkendleren

Tijdens en na de lessen gaan de havo-leerlingen van het Ashram College actief op zoek naar cultuur, historie, sport, natuur en techniek. We halen de buitenwereld zoveel mogelijk naar binnen. Daarnaast doen de leerlingen ook veel real-life ervaringen op. Logeren bij een gastgezin in Parijs, Londen of een andere Europese hoofdstad behoort tot de hoogtepunten van ons Wereldwijs onderwijs. De havo-leerlingen worden bovendien sterk in samenwerken, doordat ze dit regelmatig oefenen binnen projecten en presentaties. Moeilijke opdrachten binnen de planning afkrijgen? Met behulp van EduScrum krijgen leerlingen dit onder de knie.

Wereldwijsthemaweken
Tijdens de Wereldwijsthemaweken in de onderbouw staat telkens één thema centraal in alle vakken. Voor de aftrap van zo'n periode nodigen we interessante (gast)sprekers uit. Ter afsluiting van de Wereldwijsthemaweken organiseren de leerlingen een eindpresentatie waarbij de ouders ook aanwezig mogen zijn.

Vaardigheden 21e eeuw
Na vijf jaar havo zijn de leerlingen van het Ashram College ervaren in de 21e eeuw vaardigheden. Zij kunnen creatief denken, goed samenwerken, overtuigend presenteren en ze weten waar ze informatie vandaan halen.