In & om de school

Een school kan natuurlijk niet zonder schoolgebouw, maar ook niet zonder faciliteiten. In en om de school voorzien wij onze leerlingen van meerdere faciliteiten.

Binnentuin

Surprise! Verstopt voor de buitenwereld beschikt het Ashram College over een gezellige en groene binnentuin die tijdens de pauzes gebruikt wordt door leerlingen. Er staan picknicktafels en bankjes en er is een stenen tribune waarop leerlingen kunnen vertoeven.

De gezonde kantine

Een pareltje is onze ruime, professionele en gezonde kantine. Onder leiding van Elly en haar team kunnen leerlingen tijdens de pauzes terecht voor fruit, groenten, broodjes, tussendoortjes en drankjes. Met de kleuren rood, oranje en groen wordt aangegeven welke producten je beter niet te vaak kunt nuttigen en welke producten juist wel.

De Toren
Het Ashram College heeft de Toren aan het huidige schoolgebouw laten bouwen. In de Toren zijn de mediatheek, stilteruimte en de bibliotheek gevestigd. De Toren is een plek waar leerlingen rustig kunnen werken, boeken kunnen lenen en gebruik kunnen maken van de schoolcomputers.

Mediatheek
Computer nodig? In de mediatheek kunnen leerlingen door met hun eigen account in te loggen gebruik maken van de schoolcomputer voor opdrachten of huiswerk.

Rustig werken in de stilteruimte
Even in alle rust op school werken aan een opdracht of huiswerk? In de stilteruimte kunnen leerlingen rustig aan hun opdrachten of huiswerk werken. Er is een vaste medewerker aanwezig om toezicht te houden.

Schoolbibliotheek Ook online!
Boeken lenen met de schoolpas! Het Ashram College Alphen aan den Rijn heeft een eigen bibliotheek waar leerlingen vijf dagen per week terecht kunnen voor leesboeken uit de lijst Nederlands, Engels, Frans, Duits en Spaans. Ook zijn er informatieve boeken, films en naslagwerken beschikbaar. De collectie sluit aan op opdrachten die leerlingen van hun docenten kunnen verwachten. Via Aura Online is de catalogus ook thuis te raadplegen en kan worden gereserveerd en verlengd.

Aan het begin van het schooljaar wordt een rondleiding verzorgd voor brugklassers om hen wegwijs te maken in de bibliotheek.

Smartboards
Bijna elk lokaal is voorzien van een digitaal schoolbord. Het is de bedoeling dat binnen afzienbare tijd alle lokalen beschikken over een smartboard.

Sport
We hebben vier gymzalen in school. Maar schijnt het zonnetje? Dan wijken we geregeld uit naar sportverenigingen met sportvelden. Recentelijk zijn de kleedkamers opgeknapt.