Nieuws

 • Yes! Hij is in de lucht. Na hard werken kan iedereen het mooie eindresultaat zien. Het Ashram College is een eigentijdse, gebruiksvriendelijke en kleurrijke website rijker.

 • Gratis en voor iedereen! Niet alle-daagse vragen worden tijdens boeiende, grappige en korte colleges besproken door leerlingen, docenten, UNICEF en Dr. Gerben Mourman (UvA). Meld je snel aan!

 • Het Ashram College heeft een nieuwe website gelanceerd en om dat te vieren verloten we onder alle groep 8 klassen in Alphen e.o. een te gek schooluitje.

 • Het is al na schooltijd en toch is het een en al gezelligheid op het Ashram College. Ons team geeft vandaag mini-lesjes en workshops om groep 8 leerlingen kennis te laten maken met onze kleurrijke school.

 • Vanaf het nieuwe schooljaar kunnen leerlingen van het Ashram College op school ‘Loeiverse Boeren drinkyoghurt’ van Boerderij Veldhoeve uit Zoeterwoude kopen

 • Op 27 september vond het Max Havelaar Toesprakentoernooi plaats. Na drie jaar geleden een groot succes te hebben behaald, waren de juryleden ook dit jaar onder de indruk van het Ashram College. De jury sprak vol lof over onze leerlingen en het Ashram College werd aangehaald als speechschool. Voor de geïnteresseerden, hierbij een indruk van de dag van een van onze debatmeesters.

 • Het vmbo van het Ashram College werkt actief samen met het bedrijfsleven. De uitvindwedstrijd 'Hébuurwathebjenuweerbedacht' is daar een mooi voorbeeld van. De Rabobank interviewde techniekdocent Ronald van den Helder voor hun magazine 'Dichterbij' over de uitvindwedstrijd.

 • Het Ashram College is de winnaar geworden van de scholenwedstrijd rondom de petitie van de Hartstichting. Door de meeste handtekeningen voor de petitie reanimatieonderwijs binnen te halen hebben we een set reanimatiepoppen, AED-trainers én een optreden van DJ Bassanova & Friends gewonnen. We haalden verreweg de meeste handtekeningen binnen. Bedankt voor het tekenen van de petitie en het inzamelen van handtekeningen!

 • Een muzikaal spektakel van hoog niveau! De vijfdejaars leerlingen, die muziek hebben gekozen als eindexamenvak, voerden afgelopen donderdag hun slotconcert uit. De zaal zat vol met belangstellende leerlingen en familieleden die zichtbaar genoten van de optredens.

 • Gisteravond heeft Wim Christe, hoofd bedrijfsvoering, een lintje ontvangen uit handen van de locoburgemeester van Haarlemmermeer.

 • Donderdag 5 juni was de zinderende finale van de Hebuurmanwathebjenuweerbedacht?-wedstrijd in Nieuwkoop. De brugklasleerlingen van het Ashram College in Nieuwkoop en Alphen zijn in januari met het project gestart. Eind februari heeft een jury van wijze mannen en vrouwen uit het bedrijfsleven van Nieuwkoop en Alphen zeven finalisten uitgekozen. Deze finalisten zijn gekoppeld aan een bedrijf en samen met het bedrijf hebben de uitvinders een prototype van hun uitvinding gemaakt.

 • Het Ashram College start op woensdag 4 juni met 'De Ashram Colleges': leerlingen, docenten en gastsprekers geven korte colleges over vragen als ‘Waarom is het niet erg dat de panda uitsterft?’, ‘Hoe werkt de mantel van onzichtbaarheid van Harry Potter?’ en ‘Is de selfie eigenlijk wel zo’n nieuw fenomeen?’.

 • Op zaterdag 24 en zondag 25 mei liepen leerlingen, ouders, medewerkers en vrienden van het Ashram College mee met de Samenloop voor Hoop in het Rijnpark in Alphen aan den Rijn. In totaal deden er meer dan 2000 wandelaars, verspreid over tachtig teams, in estafettevorm mee met de Samenloop voor Hoop om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding.

 • De 14-jarige Linda Gebel van het Ashram College is afgelopen zaterdag bekroond tot ‘Koningin van de Jeugd’ tijdens het Unicef Kinderrechten debattoernooi. De school is ontzettend trots op het hele debatteam, dat een finaleplek tijdens ‘Kleine Prinsjesdag’ wist te bemachtigen en in het bijzonder op haar 'Koningin van de Jeugd'.

 • Een niet alledaagse ontmoeting voor leerlingen en docenten van het Ashram College. De Dalai Lama was in Nederland en sprak tijdens het Symposium Education of the Heart in Rotterdam afgelopen maandag. “Een hele vette ervaring!”, aldus de leerlingen en docenten die de Dalai Lama van dichtbij hebben gezien.

 • Na de kleurrijke examenstunt (colour run) organiseerde het Ashram College nog een klein feestje in de binnentuin voor examenleerlingen en medewerkers. Een gezellige afsluiting van een geslaagde dag.

 • Volgende week starten op het Ashram College in Alphen aan den Rijn de opnames voor de nieuwe Nederlandse film Emilia. Het Ashram College is vereerd dat BALDR - de filmmaatschappij - het Ashram College heeft gevraagd als decor.

 • Voor de derde keer organiseerde het Ashram College met veel plezier de Gezonde Schooldag voor de tweedejaarsleerlingen. Er werden in totaal 1.350 workshopplekken aangeboden die allemaal iets te maken hadden met het thema gezond leven.

 • De spanning stijgt nu de finalisten voor de uitvindwedstrijd 'Hébuurwathebjenuweerbedacht' bekend zijn! Nieuwsgierig? Klik hier om te zien welke uitvindingen een finaleplek hebben bemachtigd én natuurlijk welke knappe koppen erachter deze ideeën zitten.

 • Scrummen ze bij de Rabobank ook? Jazeker! Om dit met eigen ogen te zien bezochten scrummende Ashram-leerlingen donderdag 20 maart het hoofdkantoor van de Rabobank in Eindhoven.

 • De voorbereidingen voor de grote musical van het Ashram College ‘Prinsheerlijk’ draaien op volle toeren. Over 6 dagen gaat de Ashram-musical ‘Prinsheerlijk’ in première. Iedereen is van harte welkom in de aula op donderdag 20, vrijdag 21 en zaterdag 22 maart om 19.30 uur om te genieten van deze swingende musical.

 • Wat een prestatie! Na de eerste plek te hebben bemachtigd tijdens de voorrondes, hebben de jongens- en meisjesploeg van het Ashram College goud en zilver in de wacht gesleept op het NK Scholen Ploegen Achtervolging in Deventer. Gefeliciteerd kanjers!

 • Na een paar sneeuwloze jaren is het Ashram College dit jaar weer op wintersport geweest. En wel met een grote groep bestaande uit 60 leerlingen en 5 docenten.

 • Kangoeroe is de grootste internationale reken- en wiskundewedstrijd. Al jaren wordt er op het Ashram college door alle brugklassers deelgenomen aan deze wedstrijd. Sinds vorig jaar kunnen ook bovenbouwleerlingen meedoen. Dit jaar hebben maar liefst 107 bovenbouwleerlingen zich aangemeld. Superveel, een toename van (107-8)/8x100% = 1237,5%.

 • Op 13 februari leverden 13 schaatsploegen van het Ashram College een sportieve strijd op het ijs tijdens de Scholen Ploegen Achtervolging 2014 in Den Haag. Er deden 45 leerlingen van het Ashram College uit Nieuwkoop en Alphen aan den Rijn mee.

 • Het Ashram College heeft onder ouders en leerlingen een vragenlijst uitgezet over het gebruik van energiedrankjes op school. Het onderzoek moet uitwijzen of ouders en leerlingen vinden dat energiedrankjes - die nadelige effecten kunnen hebben - thuis horen op onze school.

 • Vind iets geweldigs, nieuws, unieks of handigs uit.... dat was de opdracht aan de deelnemers van de Hebuurwathebjenuweerbedacht?-wedstrijd op het Ashram College! Donderdag 6 februari kwam de jury - met leden uit verschillende hoeken van het bedrijfsleven - bij elkaar om zich te buigen over de 32!!! ingezonden ideeën voor deze bijzondere wedstrijd. Een spannend moment voor de Hebuurwathebjenuweerbedacht?-wedstrijd.

 • Vandaag staat de verwarming op het Ashram College een paar graden lager! Het idee van de nationale Warme Truiendag is simpel: trek een warme trui aan, zet de verwarming lager, bespaar 7% energie per graad, en dus 7% CO2-uitstoot. Daarom organiseert Greenchoice in samenwerking met het Klimaatverbond de Warme Truiendag. Dé nationale dag om stil te staan en aandacht te vragen voor het belang en de noodzaak van energiebesparing. Vanuit de overtuiging dat als we met z’n allen bewust zijn van ons energie verbruik en kiezen voor groene energie de wereld al snel een stuk leefbaarder wordt. Het Ashram College doet mee en heeft de verwarming vandaag een paar graden lager staan.

 • Vind iets geweldigs, nieuws, unieks of handigs uit en maak kans op de grote 'hébuurmanwathebjenuweerbedachtprijs'! Iedereen kan een paperclip vouwen, maar hem bedenken, dat is de kunst! Het Ashram College daagt leerlingen uit om mee te doen aan de 'Ashram's grote ontwerpwedstrijd'.

 • Linda Gebel, Ashram-leerling en UNICEF's Koningin van de Jeugd, vierde samen met Prinses Beatrix het 25-jarig jubileum van het Kinderrechtenverdrag.

 • Op woensdag 19 november kreeg ons kantineteam uit handen van Eddy Zoëy en namens het Voedingscentrum de Schoolkantine Schaal overhandigd tijdens de Schoolkantine Sterrendag in DierenPark Amersfoort. Als enige school in Alphen aan den Rijn heeft het Ashram College de aanmoedigingsprijs in ontvangst mogen nemen en daar zijn we trots op!

 • Weer een finaleplek voor De Debatmeesters van het Ashram College op het NK Debatteren voor Scholieren van de Stichting Nederlands Debat Instituut.

 • Afgelopen oktober won actrice Loes Schnepper een Gouden Kalf voor de hoofdrol in de film Emilia die deels op het Ashram College is opgenomen en waarin Ashram-leerlingen figureerden. Vanavond is de film voor het eerst te zien op televisie. Op de NPO om 23.00 uur.

 • Hun hele klas trakteren op raketijsjes: dat deden de groep 8-leerlingen die meededen met de websitewedstrijd van het Ashram College. Ze doorzochten onze nieuwe website op zoek naar 15 letters die samen de tekst ‘ready for take off!’ vormden en wonnen daarmee ijs voor de hele klas.

 • Toch een Glazen Huis in Alphen! Enthousiaste leerlingen van het Ashram College zetten de traditie van een Glazen Huis in Alphen aan den Rijn voort. DJ Borito en Santicio van het Ashram College gaan 24 uur lang radio maken om zoveel mogelijk geld op te halen voor Serieus Request 2014 ‘Hands of our girls’.

 • 3 vwo doet verslag van een indrukwekkende excursie naar het historische Ieper in België.

 • Vanochtend zijn Taco en Stan live gegaan met het Ashram Glazen Huis. Luister mee via de livestream en vraag 'n plaat aan voor het goede doel!

 • Ongelooflijk! In 24 uur is een megabedrag voor Serieus Request 2014 ‘Hands off our girls’ opgehaald door het Ashram College. Bestuurder Tilly van Wijk liet Stan en Taco, de DJ’s van het Ashram Glazen Huis, vanochtend uit het Ashram Glazen Huis en maakte de mooie opbrengst van €11.200 bekend.