Gymnasiasten vertellen

Bedankt voor die mooie tijd, Erica!

"Als wij bij wiskunde een gesprek zouden hebben zou het misschien wel gaan over de leuke filosofielessen die we hadden in de eerste. Ik weet nog een van de opdrachten, waarbij we een oplossing moesten verzinnen voor het radioactief afvalprobleem. Ik had bedacht dat personen die naar binnen willen automatisch een soort latex pak aan zullen krijgen. Ik mis die lessen wel, de hele les filosoferen in een kringetje. Het voelde toendertijd niet productief, maar toch zijn dat de lessen die mij het meest zijn bijgebleven. Bedankt voor die mooie tijd, Erica!" - Lydia Koedijk (examen in 2010)

Ik heb me op het Ashram maximaal kunnen ontplooien!

In 2007 deed ik examen gymnasium en ging ik Geneeskunde aan de Universiteit van Leiden studeren. Vanaf dat moment was ineens 70% van de tijd zelfstudie en slechts 30% contacturen. Gelukkig ging me dat goed af omdat we op het Ashram al leerden om ieder jaar zelfstandiger te werken. Ik vond dus snel aansluiting. Erica, mijn mentrix op het Ashram College, regelde dat ik tijdens mijn studie Geneeskunde twee dagen kon meelopen op de plastische chirurgie van het VU medisch centrum. Dat was een schot in de roos. Er worden binnen de plastische chirurgie mooie en interessante technieken toegepast. Daardoor besloot ik om mij na Geneeskunde te gaan specialiseren in de plastische chirurgie. Dus zelfs na het Ashram College heeft de school een rol van betekenis in mijn leven gespeeld. Ik kijk met plezier terug op de reizen en kampen, maar ook op de deelname aan de Model United Nations in Sint Petersburg. Samen met andere landen speelden we de Verenigde Naties na. Ik vertegenwoordigde Tanzania. Dat vind ik ook typisch Ashram: je interesse in de wereld wordt gestimuleerd door allerlei initiatieven waar je binnen en buiten de school aan kunt deelnemen. Ik heb me op het Ashram College maximaal kunnen ontplooien.” - Arda Goceroglu (examen in 2007)

Complimenten, die krijg je écht op het Ashram!

“Complimenten, die krijg je echt op het Ashram! Ik weet nu hoe anders dat op de Universiteit is. Op het Ashram wordt je gezien. Je bent geen passant. Kun je beter, dan hoor je het ook. De persoonlijke aandacht die ik heb gekregen heeft mij gestimuleerd om nog beter m’n best te doen. Ik ben op het Ashram zelf ook leerlingen gaan helpen om het beste uit zichzelf te halen. Door het geven van bijles. Dat doe ik vandaag de dag nog steeds. Ik besef dat de rijkheid aan ervaringen die je op het Ashram kunt opdoen je vormt. Ik heb vanuit school twee keer meegedaan aan het Alphens debattoernooi en 1x aan het NK debattoernooi voor scholieren. En tijdens een uitstapje voor het vak Klassieke Culturele Vorming naar de Stadsschouwburg Amsterdam leerde ik een toneelgroep kennen die ik nog steeds volg. Het Ashram heeft een belangrijke basis gevormd voor alles wat ik erna ben gaan doen.” - Misty Zonneveld (oud-leerling)