Keuzeprogramma's

Waar ben jij goed in? Wat vind je superleuk om te doen en waar zou je nog beter in willen worden? In leerjaar 1 en 2 mag je zelf een programma kiezen dat je leuk lijkt. Samen met leerlingen van alle opleidingen besteed je vier uur per week aan bijzondere lessen en activiteiten.

SportLife

Je maakt kennis met heel veel sporten. Bijvoorbeeld American football, tennis, schaatsen en nog veel meer. Je leert spelinzicht en speltechniek en je werkt aan je conditie. Is sporten je passie? Dan kies je op vmbo BB of KB over twee jaar voor Sport, Dienstverlening en Veiligheid (SDV). Op vmbo TL of havo kun je kiezen voor sport als examenvak. Daarna kun je goed voorbereid starten met de opleiding Sport en Bewegen in het mbo of hbo.

De Theaterfabriek

Zingen, acteren, bewegen... de Theaterfabriek biedt het allemaal. Het Jeugdtheaterhuis Gouda zorgt voor een inspirerend programma. En natuurlijk treed je op voor een breed publiek! Drama kun je op vmbo en havo kiezen als examenvak. Op vmbo BB en KB kun je in klas 3 en 4 drama ook als keuzevak doen.

Techniek

Bij techniek ga je aan de slag met speciale projecten. Je leert heel precies werktekeningen maken, van bijvoorbeeld een knikkerbaan of een boot. Natuurlijk ga je daarna je ontwerp ook echt samen met andere leerlingen uitvoeren!

Beauty & Wellness

In onze eigen schoonheidssalon, nagelstudio en kapsalon leer je alles over uiterlijke verzorging. Wellness gaat over een gezonde geest in een gezond lichaam. Je ontdekt hoe je met yoga, fitness, massage, ademhalingstechnieken, goede voeding en humor ‘lekker in je vel’ komt te zitten. Ook in spannende periodes. Is dit helemaal iets voor jou? Op vmbo BB en KB kun je na twee jaar kiezen voor Zorg & Welzijn-breed.