#Wereldwijs! 

Tijdens en na de lessen gaan de havo-leerlingen van het Ashram College actief op zoek naar cultuur, historie, sport, natuur en techniek. Met Wereldwijs onderwijs leren ze de wereld ontdekken en begrijpen. We halen de buitenwereld zoveel mogelijk naar binnen. Daarnaast doen de leerlingen ook veel real-life ervaringen op. Logeren bij een gastgezin in Parijs, Londen of een andere Europese hoofdstad behoort tot de hoogtepunten van ons Wereldwijs onderwijs. 
De havo-leerlingen worden bovendien sterk in samenwerken, doordat ze dit regelmatig oefenen binnen projecten en presentaties. Moeilijke opdrachten binnen de planning afkrijgen? Met behulp van EduScrum krijgen leerlingen dit onder de knie.

Wereldwijsthemaweken

Tijdens de Wereldwijsthemaweken in de onderbouw staat telkens één thema centraal in alle vakken. Voor de aftrap van zo'n periode nodigen we interessante (gast)sprekers uit. Ter afsluiting van de Wereldwijsthemaweken organiseren de leerlingen een eindpresentatie waarbij de ouders ook aanwezig mogen zijn. 

Vaardigheden 21e eeuw

Na vijf jaar havo zijn de leerlingen van het Ashram College ervaren in de 21e eeuw vaardigheden. Zij kunnen creatief denken, goed samenwerken, overtuigend presenteren en ze weten waar ze informatie vandaan halen.

Doorstromen naar Ashram College Alphen aan den Rijn

Na leerjaar drie stromen de havo-leerlingen van Nieuwkoop in op de havo van onze locatie in Alphen. Omdat de leerlingen op beide locaties hetzelfde programma voor Wereldwijs onderwijs volgen, sluit de instroom op Alphen naadloos aan. Voordat ze de stap maken volgen ze een kennismakingstraject. Zo leren ze hun nieuwe school goed kennen en dit maakt de overgang makkelijker.