Activiteiten

Dans, muziek, cultuur & sport komen allemaal terug in ons activiteitenpakket. We houden van actie, plezier en er op uitgaan om onze leerlingen te prikkelen en actief onderwijs te stimuleren. Het is op het Ashram College niet alleen 'luisteren en leren', maar juist 'doen en leren'! 

Een greep uit ons activiteitenpakket: 

Cultuurdagen

Ga mee naar exposities, uitvoeringen, ateliers en het (dans)theater tijdens onze cultuurdagen. Kijk, luister of ga zelf aan de slag. Er zijn namelijk ook allerlei workshops: graffiti-art, jongleren, dans, hapkido, hapjes maken, gedichten schilderen en nog veel meer.

Filmfestival 
Tijdens het filmfestival kiezen leerlingen een aantal bijzondere films om te kijken. Het is ieder jaar weer spannend welke film de Ashram-filmaward wint, want onze leerlingen nomineren zelf hun beste film.   

Theater
Theater op school? Bij ons kan het. Leerlingen kijken en doen mee met bijvoorbeeld de theatervoorstelling 'Veilig Verkeer' en 'Lang leve de liefde'.

Open Podium Ashram College 
Kun je dansen, zingen of rappen? Ben je een kei in stand-up comedy of speel je in een band? Laat jezelf zien tijdens het Open Podium. De kunstsectie van het Ashram Nieuwkoop organiseert samen met leerlingen een swingende en super creatieve avond in de aula van onze school. Je treedt op voor een zaal vol leerlingen en docenten. Dit kon wel eens je doorbraak zijn… Grijp die kans!

Activiteitendagen
Wat hebben alle vakken met elkaar te maken? En wat kun je er straks mee? Interessante vragen! Tijdens de activiteitendagen gaan we er op uit om deze vragen te beantwoorden. Voor mens en natuur, drama en beeldende vorming doen leerlingen bijvoorbeeld onderzoek in de dierentuin. En voor wiskunde en lichamelijke oefening laten we leerlingen een feestmaaltijd maken. Verrassend hè?!

Anglia
Extra aandacht besteden aan Engels? Dat kan. Leerlingen kunnen meedoen met het internationale programma Anglia om de vaardigheden in het Engels uit te breiden. Na het voltooien van het programma krijgen leerlingen een officieel certificaat op verschillende niveaus.

Kerstgala
Ons kerstgala is inmiddels wereldberoemd in Nieuwkoop en ver daarbuiten. Iedereen komt in prachtige galakleding én in de meest fantastische voertuigen naar het kerstgala. Een jaarlijkse happening georganiseerd door leerlingen en docenten.

Afsluiting schooljaar
Nog even één keer met z'n allen lol maken, bewegen of juist iets cultureels doen. Het einde van het schooljaar sluiten we samen af met een cultureel en sportief programma in de aula, de gymzaal en bij goed weer ook buiten. Iedereen mag meedoen.