Keuzeprogramma's onderbouw

De naam zegt het eigenlijk al... een keuzeprogramma kiezen de leerlingen zelf! Brugklasleerlingen op het Ashram College volgen in de eerste en de tweede klas een keuzeprogramma. Vier uur per week volgen de leerlingen keuzevaklessen om te ontdekken waar hun interesses en talenten liggen. Het is bovendien afwisselend, want  tijdens de keuzevaklessen komen leerlingen uit verschillende klassen en van verschillende niveaus elkaar tegen.

Onze keuzeprogramma's:

SportLife
Je maakt kennis met heel veel sporten. Bijvoorbeeld American football, tennis, schaatsen en nog veel meer. Je leert spelinzicht en speltechniek en je werkt aan je conditie. Is sporten je passie? Kies dan voor sportlife!

Theaterfabriek
Zingen, acteren, bewegen... Dat ga je doen als je kiest voor het keuzevak theater. De Theaterfabriek zorgt voor het uitdagende programma. En natuurlijk treed je op voor een breed publiek! Drama kun je op vmbo en havo kiezen als examenvak. Op vmbo BB en KB kun je ook het vak drama kiezen in klas 3 en 4.

Techniek
Bij techniek ga je aan de slag met speciale projecten. Je leert werktekeningen maken van knikkerbaan tot boot en je gaat je werktekening met je groep zelf uitvoeren.

Beauty & Wellness
In onze eigen schoonheidssalon, nagelstudio en kapsalon leer je alle kneepjes van de uiterlijke verzorging. Bij Wellness gaat het over een gezonde geest in een gezond lichaam. Je ontdekt hoe yoga, fitness, massage, ademhalingstechnieken, goede voeding en humor belangrijk zijn om 'lekker in je vel' te zitten. Ook in spannende periodes.
Is dit helemaal iets voor jou? Op vmbo BB en KB kun je na twee jaar kiezen voor Zorg & Welzijn.