De Ashram Colleges

Niet alle-daagse vragen worden tijdens boeiende, grappige en korte colleges besproken door (oud-)leerlingen, docenten en gastsprekers. De eerste editie van de Ashram Colleges in 2014 (met als gastspreker Diederik Jekel) was meteen een groot succes.

Agenda:

Ashram Colleges 5 - Het heelal
Woensdag 1 februari 2017
19.15 - 21.30 uur
Aula Ashram College Alphen aan den Rijn

Voor wie?
Leren doe je niet alleen in de schoolbanken, dus iedereen is welkom. Wie een beetje thuis in de wereld wil zijn, zit dus op woensdagavond 1 februari van 19:15u tot 21:45u op het Ashram College!

De colleges worden afgewisseld met een hapje en een drankje en de muzikale intermezzo's worden zoals altijd verzorgd door DJ Dakgans.

Aanmelden? Stuur een e-mail naar colleges@ashram.nl. Introduc├ęs zijn van harte welkom!

Locatie: Ashram College | Marsdiep 289 | Alphen aan den Rijn

Ashram Colleges 3 - Angst voor het onbekende
Dinsdag 17 februari 2015
19.15 - 21.45 uur
Aula Ashram College Alphen aan den Rijn

De Ashram Colleges 3 staan in het teken van angst. Niet angst voor spinnen of spoken, maar de angst voor het onbekende. Staat er binnenkort een robot voor de klas? Is populisme een gevaar voor de democratie? Hoe dichtbij komt terrorisme? Zaken die de samenleving op dit moment bezig houden.

Gastsprekers: Fidan Ekiz en Laila al-Zwaini
Te gast zijn dit keer arabiste en juriste Laila al-Zwaini van onder meer de universiteiten van Leiden en London, en Fidan Ekiz, journaliste en graag geziene gast bij De Wereld Draait Door. Zij zullen elk hun professionele licht laten schijnen op de angst in de wereld na de opkomst van IS en de aanslagen op de redactie van Charlie Hebdo.

Daarnaast hebben we nog drie bijzondere colleges van leerling Jinne Samsom, oud-leerling Boris Berlijn en docent Maas van Egdom. Van leerling Ischa Walburg komt een column in het thema van de avond.


Foto: team Ashram Colleges editie 3 met gastsprekers Fidan Ekiz en Laila al-Zwaini